maanantai 25. lokakuuta 2010

Matka keskiaikaan














Kesällä 2010 suunnitimme viikonlopuksi Hämeenlinnaan viettämään viikonloppua keskiaikaisissa tunnelmissa. Puvut ovat tietysti itsetehtyjä.














Neidin alusmekko on värjätty mesiangervolla. Tämä oli minun ensimmäinen kankaanvärjäntä yritys, tähän saakka olen vain lankoja värjännyt.

Päällymekko on kaupan villakangasta.

Vyö on ensimmäinen kokeuluni pirtanauhasta.

















Itselläni on valkaisemattomasta puuvillasta ommeltu alumekko ja kaupan villakankaasta ommeltu mekko, jossa luonnonväreillä värjättyistä langoista tehdyt lautanauha koristeet.

Ajanvietettä keskiaikaiseen tapaan .
Hernepusseilla tasapainoilua..















Keskiaikainen karuselle









rankat huvit vaativat veronsa.







Ruoanlaittoa nuotiolla.
Ja mitä olisi markkinat ilman ritareita ja turnajaisia. Mahtavan näytöksen esitti Rohan talli.

Kesän värejä
















Tässä on kuvia kesän värjäyksistäni. Tarkemmat ohjeet koitan kirjoittaa jossakin vaiheessa tännekin.




























20-luvun mekko





Alku syksystä kolahti postilaatikkoon kutsu 50-v juhliin, jossa teemana oli 1920-luku. Mekkoahan sitä piti ruveta itselleen ompelemaan, jotta saisi jotain uniikkia päälle laitettavaa. Mekko on malliltaan putki, josta yläreunasta hieman otettu sisää, että ei ihan päältä putoa. Lantion kohdalla on satiininauha ja siitä tehty rusetti. Helmassa on 'verhohapsua' olkaimiin ja yläosaan on ommeltu paljettinauhaa.


Kuinka ollakaan ompelukoneeni päätti sanoa työsopimuksensa totaalisesti irti 2 sauman jälkeen ja aikaa juhliin oli 2 päivää. ei auttamut muuta kuin pakata kamat autoon ja huristaa 100 km päähän äidin omeplukoneen luokse. Onneksi sain mekon valmiiksi perjantai iltana klo 22.



Lisäksi kankaan lopusta ompelin pienen laukun, jonne meikit ja puhelin mahtuivat.

Pipo

Piti nopeasti saada neidille uusi pipo. Kaapissa oli kerä ruskeaa 7-veljestä lankaa, joten päädyin tekemään helpon ja nopean korvapipon. Neiti totesi sen olevan orava-pipo. Pipo on kudottu suoran malliseksi ja kulmat kiristetty langalla 'korviksi'. Jouduin laittamaan kuminauhaa pipon reunaan koska siitä tuli hieman iso.

keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Kestotiskirätti




Pitkän jossittelun jälkeen sain aikaiseksi kaivaa puikot kaapista ja kudoin ensimmäisen kestotiskirätin. Lankana on ruskea novitan bambu-lankaa. Ohjeen löysin PÖLLÖÖN täältä. Koska lanka oli ohjetta ohuempaa niin lisäsin 20 silmukkaa (Puikon alkuun ja loppuun 10s )