lauantai 11. elokuuta 2012

Hollolan keskiaikamarkkinat 27.-29.7.2012 olivat kesän odotetuin tapahtuma. Hollolaan suunnistimme jo torstai iltana jolloin pystytimme leirin. 

 Viikonlopuksi osui hellepäiviä ja armoton ukkosmysrky. Päivälämpötilat kipusivat hellerajan yläpuolelle molempina päivinä. La-Su välisenä yönä oli raju ukkosmyrsky. Myrsky alkoi valtavalla elosalama välkkeellä. Pian tämän jälkeen hanat aukesivat ja vettä tuli pari tuntia kaatamalla, ukkonen oli aivan päällä ja jyrinä oli melkoinen. Meidän teltassa lapset taisivat olla ainoita jotka nukuivat mysrkystä huolimatta. Teltta piti rankan sateen. Maalasimme telttakankaan osmo color puunsuojaöljyllä ennen markkinoita, koska varsinkin saumat teltassa vuosivat. Kiitos vinkistä nauravan hirven seppä!  


Rohanin Talli järjesti taas upean turnajaisnäytöksen. Tulta, savua, miekan kalsetta ja peitsien kolinaa oli ilo katsella. Albrechts bössor järjesti mustaruutiammuntanäytöksen. Tarjolla oli myös paksun katariin tykkisisarkunnan tykin ammuntaa, keskiaikaista kokkausnäytöstä ja muotinäytöstä. Räikän esiintymistä unohtamatta. Hanhen kaula sen pitää olla. ( katso linkki niin ymmärrät..)

 Prinsessat vaaleanpunaisissa mekoissaan katsomassa turnajaisten harjoituksia. Tytöt olivat innoissan hevosista ( ja ritareista) ja seurasivat jokaisen näytöksen viikonlopun aikana
.


Markkinoiden päätyttyä lauantai illa ohjelmassa oli viikinkijalkapalloa.  J olisi kovasti halunnut osallistua, mutta vielä hieman täytyy kasvaa ennenkuin pelikentälle pääsee mukaan. Öljyttyjen miehien pallopeliä oli hauska seurata. Naurua riitti.

Markkinat olivat todella mukavat, ruokaa, musiikkia ja mahtvaa ohjelmaa. viikoloppu loppui aivan liian nopeasti. KIITOS järjestäjille. 2014 taas uudestaan hollolan keskiaikamarkkinoille!

  

perjantai 10. elokuuta 2012

Kesä on taas mennyt aivan liian nopeasti. Elokuu on jo alkanut, enkä koko kesän aikana ole taaskaan saanut päivitettyä blogia, taaskaan. Syytän tietokoneongelmia, taas. Uusi tietokone on vihdoin tilauksessa, netti täällä maalla toimii silloin kun toimii ja jos toimii..Kesään on mahtunut paljon kaikkea ihanaa. Pikkumies on alkanut kävelemään ja isosisko opettaa uusia sanoja hänelle.

Kaksilla markkinoilla ollemme tänä kesänä käyneet. Rosalan viikinkimarkkinoilla olimme 20.7-22.7 Tämä oli myön meidän ns. 'häämatka'. Menin naimisiin ennen reissua ja matkalta ilmoiteltiin sukulaisille nimen vaihdosta.

Ennen reissua on ollut taas urakkana lasten vaatteiden päivitys. Mekkoja pidennettiin reilulla 10 cm ja yksi täysin uusi mekkokin tuli ommeltua.Toiveena oli vaaleanpunainen mekko, joten ompelin euranpuvun alusmekon kaavalla pellavamekon. Värjäsin mekon krapin jälkivärillä, josta tulikin kaikesta epäilyistä huolimatta kaunis vaaleanpunainen väri. Odotin enemmän oranssimpaa sävyä, mutta ilmeisesti padan lämpötila ei päässyt nousemaan liikaa, joten keltaista sävyä ei irronnut.  Eli toive toteutui ja vaaleanpunainen mekko onkin ollut kovassa käytössä. Poitsun vaatevaraston jouduin tekemään uusiksi kokonaan, sillä eihän tuo enään mahtunut viimevuotisiin vaatteisiin. Nyt muinaisvaatevarastoon kuuluu 2x pitkähihainen pellavapaita, 1x lyhythihainen pellavapaita, 1x pitkähihainen paksu villakangastunika, 1x pellavapussihousut ja 1x villakangashousut. Näillä toivottavasti pärjää vielä ensikesänä, sen verran koitin reiluja vaatteista tehdä.  





Rosalassa oli lapsille ihailtavaksi pupuja, lampaita sekä kana ja kukko. Aamusella ei ollut kovinkaan kiva herätä klo 04 kukonlauluun, kun nukkumaan on mennyt vain hieman ennen aamunsarastusta. Monet viikingit suunnittelivatkin kukon grillausta, mutta ainakin näiden viikinkimarkkinoiden jälkeen kukko jatkoi kylän herättämistä   


Lasten aika kului leikkien, tanssien ja musisoiden. Meillä oli oma pillipiipari leirissä. Neiti on pyytänyt pitkän aikaa itselleen kunnon huilua, pajupillit ei enään riitä, joten nyt hankimme huilun markkinoilta.Viikon lopun meill olikin oma huilutrio/duo koostui 2v,4v,5v neidoista, joka viihdytti meitä pitkin päivää.



Rosalassa jatulin tarha oli kovassa käytössä.  Meressäkin käytiin kahlaamassa, mutta uimaan ei tarjennut mennä, sen verran oli kylmää vesi.