Päätimpä kokeilla mustikka-valkosuklaakäytteistä bostonkakkua. Kakku oli hyvää, joten pääsee varmasti mun suoskikkileivonnaisten listalle.
PULLATAIKINA
2.5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 dl sokeria
kaardemummaa
ripaus suolaa
100 g voita
7,5 dl jauhoja
Tee pullataikina ja anna kohota 2 kertaiseksi liinan alla
TÄYTE
n 2 dl mustikoita
2 rlk perunajauhoja
n 50g margariiniä
1 dl sokeria
n puolet valkosuklaalevystä rouhittuna (esim pandan valkosuklaata )
Sulata mustikat ja lisää lisää perunajauho mustikoiden joukkoon ( sitoo hieman mustikoiden kostetta).
Kauli taikinasta n. 40x50 kokoinen levy.
Levitä pehmeä margariini pullataikinan päälle. Lisää mustikat, sokeri ja rouhittu valkosuklaa pullataikinalevylle. Rullaa taikina tiukalle rullalle ja jaa se 12 yhtäsuureen osaan.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja laita vuokaan siten että keskelle tulee 3 palaa ja ympärille loput palat. Rakoja täytyy jäädä palojen väliin jotta kohoamisvaraa olisi.
Paista uunissa 200 astetta n 30-40 min, jos pinta alkaa ruskistua liikaa sen voi peittää leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.
KORITELU
Loput valkosuklaat
sulata loppu suklaa esim minigrip pussissa vesihauteessa. leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti