Kruunun teko-ohjeet löysin Kausrilapsen kakkuja -sivuilta.
pohjana 5 munan sokerikakkupohja
pohjana 5 munan sokerikakkupohja
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
2,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi ( siten että vatkaimella tekemäsi kuvio näkyy hetken vaahdossa). siivilöo jauhot joukkoon sekoita varovatsi. kada tauikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 astetta, alatasolla 40 min.
Täyte 1
2 munaa0
5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
täyte 2
2 dl kermaa
2 rkl vanilia kreemijauhetta
2 dl jäisiä vadelmia
vaahdota kerma ja lisää joukkoon kreemijäuhe ( hyydyttää täytettä hieman )levitä kakulle ja painele jäiset mustikat täytteeseen.
_______________________________________________________________________
Prinsessan 2-v kakku Pohjana sienikakku, Päällä vaahtokarkki kuorrute ja kerma. Täytteenä vanilijakastiketta ja vadelmia sekä mustikkaa ja kermaa.
Sienikakkupohja ( vastaa 5 munan sokerikakkupohjaa)
4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
½ dl kiehuvaa vettä
150 g sulatettua rasvaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kiehuvan kuuma vesi sekä sulatettu kuuma rasva Pienissä erissä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän lävitse. Kaada taikina hyvin voideltuun & korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla, noin 45 min. Paistoaika on vaihteleva, riippuen uunin tehosta. Anna pohja vetäytyä vuoassa noin 10-15 min, uunista oton jälkeen. Kumoa pohja leivinpaperin päälle vasta tämän jälkeen. Anna jäähtyä hyvin. Leikkaa 3-4 osaan.
Kostutus: sprite
kakku kannattaa koota irtopohjavuoan renkaan sisään, niin täytteet eivät valahda kakun ulkopuolelle.
täyte 1;
1 pussi blå band vanhanajan vanilijakastiketta
2.5 dl maitoa
n 2 dl jäisiä vadelmia
kakku kannattaa koota irtopohjavuoan renkaan sisään, niin täytteet eivät valahda kakun ulkopuolelle. Valmista vanilijakastike ohjeen mukaan. Levitä täyte kakulle jonka jälkeen levitä jäiset vadelmat täytteen päälle ja painele niitä varovasti sormella täytteen sisään( voit halutessasi sekoitta ne täytteeseen mutta kakun täytteestä tulee nätimpi kun marjat ovat täytteen pinnssa.
Täyte 2
2 dl vispikermaa
2 rkl vanilia kreemijauhetta
2 dl jäisiä mustikoita
vaahdota kerma ja lisää joukkoon kreemijäuhe ( hyydyttää täytettä hieman )levitä kakulle ja painele jäiset mustikat täytteeseen.
Kuorrutus : vaahtokarkki kuorrute ( tässä kakussa 1/2 annosta , koska sivut pursotettu kermalla)
4 dl kermaa
4 rlk vanilijakreemijauhetta
________________________________________________________________________
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti