tämän kakun tein äidin 50v-juhliin
resepti löytyi yhteihyvä-lehdestä
Murupohja:
150 g keksejä, esim Digestive
75 g margariinia tai voita
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
100 g black & green valkosuklaata
marsipaaniruusuja
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halkaisija 22–24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.
Uusi vuosi, uudet tuulet!
1 vuosi sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti