sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Valkosulaa-lime rahkatorttu

tämän kakun tein äidin 50v-juhliin
resepti löytyi yhteihyvä-lehdestä












Murupohja:
150 g keksejä, esim Digestive
75 g margariinia tai voita


Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
100 g black & green valkosuklaata
marsipaaniruusuja

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halkaisija 22–24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti