perjantai 13. huhtikuuta 2012

Oranssia lankaa muinaispukua varten.

Syksyllä, kun kansalaisopistot taas alkoivat, halusin kokeilla jotakin uutta ja erilaista. Kurssitarjontaa selatessa päässä löi tyhjää, sillä koruja on tullut tehtyä niin hopeasta kuin helmistä, kalligrafiaakin on muutama vuosi yritetty opetalla joten ilmoittauduin kudonta-kurssille. Päätin ottaa kunniahimoisen tavoitteen ja kutoa kurssilla itselleni muinaispuvun peplosmekon ja vaipan.

Ja tottahantoki itsekudottu kangas vaatii itsevärjätyt langat. Ongelmaksi muodostui, että lankaa piti värjätä runsaasti ja marraskuussa ei kovinkaan paljoa värikasveja enään luonnosta löydy, joten päädyin ostamaan krappia Tetridesing -liikkeestä.

Krappi likoamassa kylpyhuoneessa

Kauhavan kangas-aitan kampalankaa 750g likoamassa. lanka on 100% villaa ja värjäämätöntä. Loimi tulee luonnonharmaasta ja kude värjätystä, joten kankaasta tulee hieman kirjava.


Onneksi marraskuussa ei ollut vielä lunta, joten värjäys onnistui ulkona isossa padassa.
Tässä on lopputulos. 750 g oranssia lankaa. Olin oikein tyytyväinen langan värin tasaisuuteen,vaikka lankaa oli paljon, väri oli tasaista( yhtä pientä kohtaa lukuunottamatta.)  


Kunhan kutomossa vapautuu isot kangaspuut pääsen luomaan kangasta. Jos kaikki sujuu kuten toivon minulla on ensikesänä itsekudottu muinaispuku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti