keskiviikko 30. toukokuuta 2012

' J:n erikoinen' hyytelokakku ( munaton, maidoton, luontaisesti gluteeiniton)

Tässä on meidän poitsun 1-vuotis kakku. Päänvaivaa aiheutti monet allergiat, joka rajoitivat syntymäpäiväkakun leipomista. Päädyin kehittelemään kakun jota myös päivänsankarikin saisi maistaa. 

Eli

 J:n Erikoinen Hyytelökakku

Pohja
2 pakettia Gluteiinittomia kolakeksejä
150g sinistä keijua

Täyte 1

1 purkki säilykepersikoita
2 dl vadelmia
5 liivatelehteä
0.5dl persikoiden sokerilientä.
Sokeria maun mukaan.
Täyte 2
1 pukki ( 750ml) vanilija soijajogurttia ( itse tein tästä Nordicin jogurtista )
2 tl Vanilijasokeria
5 liivatelehteä.
0.5 dl vettä

Pinnalle
2dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Persikkaa

Valmistus:
Pohja
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte 1
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.   Soseuta vadelmat ja säilykepersikat sauvasekoittimella. ( halutessasi voit siivilöidä siemenet pois vadelmista.) Mausta halutessasi sokerilla. kuumenna sokeriliemi ja sekoita liivate joukkoon. Sekoita huolella pesikkasose ja liivatettasisältävä neste. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Tee toinen kerros esim seuraavana päivänä 

Täyte 2
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen Kuumenna vesi ja sekoita vanilijasokeri ja pehmenneet liivatteet veteen. Lisää liemi jogurtin joukkoon ja kaada varovasti kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Koristelu
Asettele persikoita/ vadelmia haluamallasi tavalla hyytyneen kakun päälle. Keitä ohjeen mukaan hyytelösokeriliemi ja lusikoi se varovasti kakun päälle. Annan vielä hetki hyytyä kylmässä.


J:n mielipide kakusta ' NAM NAM'  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti