Eli
J:n Erikoinen Hyytelökakku
Pohja
2 pakettia Gluteiinittomia kolakeksejä
150g sinistä keijua
Täyte 1
1 purkki säilykepersikoita
2 dl vadelmia
5 liivatelehteä
0.5dl persikoiden sokerilientä.
Sokeria maun mukaan.
Täyte 2
1 pukki ( 750ml) vanilija soijajogurttia ( itse tein tästä Nordicin jogurtista )
2 tl Vanilijasokeria
5 liivatelehteä.
0.5 dl vettä
Pinnalle
2dl vettä
1 dl hyytelösokeria
Persikkaa
Valmistus:
Pohja
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte 1
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta vadelmat ja säilykepersikat sauvasekoittimella. ( halutessasi voit siivilöidä siemenet pois vadelmista.) Mausta halutessasi sokerilla. kuumenna sokeriliemi ja sekoita liivate joukkoon. Sekoita huolella pesikkasose ja liivatettasisältävä neste. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Tee toinen kerros esim seuraavana päivänä
Täyte 2
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen Kuumenna vesi ja sekoita vanilijasokeri ja pehmenneet liivatteet veteen. Lisää liemi jogurtin joukkoon ja kaada varovasti kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.
Koristelu
Asettele persikoita/ vadelmia haluamallasi tavalla hyytyneen kakun päälle. Keitä ohjeen mukaan hyytelösokeriliemi ja lusikoi se varovasti kakun päälle. Annan vielä hetki hyytyä kylmässä.
J:n mielipide kakusta ' NAM NAM'
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti