keskiviikko 30. toukokuuta 2012

suklaakakku ( munaton, maidoton, luontaisesti gluteeniton)

Syntymäpäivilleni leivoin suklaakakun Mantan kyökin reseptin innoittamana.

Pohja:

5 dl jauhoja gluteenitonta jauhoa ( mulla oli n 3 dl hienoa jauhoa ja 2 dl karkeampaa jauhoa)
3dl sokeria
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
3tl vanilliinisokeria
100g maidotonta margariinia (sininen keiju,sulana)
2dl kiehuvaa vettä

Täyte:
Apsikoosimarmelaadia

Kuorrutus:
75g sinistä keijua
3rkl soijamaitoa
 tomusokeria ( reilu 1/2 pakettia)
100g  Tummaa suklaata

 Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja vesi. Paista 175 asteessa n.45 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä, halkaise kakku ja laita väliin marmeladi.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ja rasva. Lisää maito. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute on tarpeeksi pakua että sen voi levittää kakulle. 

Koristele hakutessasi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti