lauantai 11. elokuuta 2012

Hollolan keskiaikamarkkinat 27.-29.7.2012 olivat kesän odotetuin tapahtuma. Hollolaan suunnistimme jo torstai iltana jolloin pystytimme leirin. 

 Viikonlopuksi osui hellepäiviä ja armoton ukkosmysrky. Päivälämpötilat kipusivat hellerajan yläpuolelle molempina päivinä. La-Su välisenä yönä oli raju ukkosmyrsky. Myrsky alkoi valtavalla elosalama välkkeellä. Pian tämän jälkeen hanat aukesivat ja vettä tuli pari tuntia kaatamalla, ukkonen oli aivan päällä ja jyrinä oli melkoinen. Meidän teltassa lapset taisivat olla ainoita jotka nukuivat mysrkystä huolimatta. Teltta piti rankan sateen. Maalasimme telttakankaan osmo color puunsuojaöljyllä ennen markkinoita, koska varsinkin saumat teltassa vuosivat. Kiitos vinkistä nauravan hirven seppä!  


Rohanin Talli järjesti taas upean turnajaisnäytöksen. Tulta, savua, miekan kalsetta ja peitsien kolinaa oli ilo katsella. Albrechts bössor järjesti mustaruutiammuntanäytöksen. Tarjolla oli myös paksun katariin tykkisisarkunnan tykin ammuntaa, keskiaikaista kokkausnäytöstä ja muotinäytöstä. Räikän esiintymistä unohtamatta. Hanhen kaula sen pitää olla. ( katso linkki niin ymmärrät..)

 Prinsessat vaaleanpunaisissa mekoissaan katsomassa turnajaisten harjoituksia. Tytöt olivat innoissan hevosista ( ja ritareista) ja seurasivat jokaisen näytöksen viikonlopun aikana
.


Markkinoiden päätyttyä lauantai illa ohjelmassa oli viikinkijalkapalloa.  J olisi kovasti halunnut osallistua, mutta vielä hieman täytyy kasvaa ennenkuin pelikentälle pääsee mukaan. Öljyttyjen miehien pallopeliä oli hauska seurata. Naurua riitti.

Markkinat olivat todella mukavat, ruokaa, musiikkia ja mahtvaa ohjelmaa. viikoloppu loppui aivan liian nopeasti. KIITOS järjestäjille. 2014 taas uudestaan hollolan keskiaikamarkkinoille!

  

1 kommentti:

  1. Löysin sun blogin !! Ja kyllä! Hollolan markkinat olivat hirmu kivat, leiri entistä upeampi ja tässä jo odotellaan seuraavaa kertaa. Uskallan järjestäjien puolesta kiitellä teitä, superhienosta viikinkiasumuksesta. T. Mervi

    VastaaPoista