tiistai 30. lokakuuta 2012

ompeluksia

Syksyn tulo on taas aiheuttanut ompeluinnoituksen. Kaikkea on taas tullut väsättyä ja suunnitelmissa on vaikka mitä projekteja.  Päätin aloittaa kangaskaapin siivouksella eli vanhojen kankaiden tuhomisella ja samalla pääsen harjoittelemaan esim. applikointia ilman, että tarvitsee pelätä ihanan kankaan menevän piloille.


 Elämäni ensimmäinen applikointi oli pojan paitaan pöllö. Kuva on itse piirretty ( ja sen kyllä huomaa). Ompelukoneen säädöt olivat hakusessa ja ompelutekniikkaa ei ollut vielä ollenkaan. Paljon asioita valkeni tätä työtä tehdessä, seuraava onnistuivat jo paremmin.  paidan kaavana on ob 1/10 pinaatti trikoopuseto koossa 92 cm. kaula-aukon resori vetää kankaan hieman rypylle, ensikerralla täyttyy olla huolellisempi.Paksummalle pipolle on jo tarve,joten ompelin fleecekankaista  pojalle lhikäärme-pipon eli 'häntä-pipon' kuten J sitä kutsuu. Kaava on ihan itsepiirretty. 
Neiti halusi Hello kitty-pipon. Kaapin kätköistä löytyi neidille kelpaavaa trikoota ja applokoin pipoon Hello kitty-kuvan. Meidän taloudessa ei voi olla koskaan liikaa pipoja joten syksyn pipot jämäkankaista :

 Sininen 'kruunupiop', velourista.

Neliöpipo vaaleanpunaisesta perhoskuvioisesta bambusta.


Neliöpipo sammakkokuviolista bambua. 

Kruunupipo raidallista joustofroteeta ja ruskeaa velouria. Punaista kukallista velouria, lötkö kruunupipo resorilla. 

ja ettei oma pää palele ompelin kaksinkeraisesta trikoosta lötkön pipon. Koristeeksi ompelin virkatun pitsiliinanpalan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti