perjantai 13. huhtikuuta 2012

Tattaripiirakoita

Munattomia, maidottomia ja luontaisesti gluteenittomia piirakoita
 ( Alkuperäinen ohje : Mitä saisi tarjota-kirja )



Pohja :
 1 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 dl tattarijauhoja
1/2 dl luontaisesti gluteenittomia jauhoja

Täyte
2 1/2 dl vettä
1 1/2 dl puuroriisiä
1/2 l riisimaitoa/ vettä
1/4 tl suolaa

Valmista riisipuuro (Itse tein täytteen uuniriisipuurosta, ohje riisipussin kyljessä)

Sekoita pohjan aineksiet. Leivo taikinasta pyöreitä palloja ja kauli ne ohuiksi. pinoa pohjat , laita väliin reilusti jauhoa että eivät tartu toisiinsa, peitä kelmulla. jotta eivät kuivu. Laita jokaisen taikinan päälle 1-2 rlk puuroa ja rypytä piirakka.

Paistauunisa 250astetta 5-10 min.

Valmiit piirakat voi voidella rasva-vesi seoksella.

1 kommentti:

  1. Ihanaa, kiitos reseptistä. Pitäisi maidottomia leivonnaisia opetella tekemään, kiva kun niitä tuodaan ihan nenän eteen :) Kivoja juttuja täällä muutenkin, teltta varsinkin oli erittäin WAU.

    VastaaPoista